Coach Senioren

Mijn naam is Alec Valkenburg, ben woonachtig in Breda en ben nu al bijna 19 jaar actief in de ijshockeywereld.

Mijn ijshockey carrière is op 4 jarige leeftijd begonnen op een klein ijsbaantje in Etten-Leur.
De toenmalige Banakker Yeti’s.
Na jaren in Etten-Leur te hebben getraind, werd ik gescout door de Utrecht Dragons. Hier ben ik voor het eerst wedstrijden gaan spelen. Hierna ben ik doorgegroeid richting de Nederlandse top en heb ik o.a. gespeeld bij:

• Utrecht Dragons
  • Dordrecht Lions
  • Red Eagles Den Bosch

Daarnaast heb ik bij de Nationale jeugdselectie gespeeld.

Naast het actief spelen ben ik ook training gaan geven aan de jeugdteams van de clubs. Want op het gebied van trainingen geven wilde ik mij ook gaan ontwikkelen en groeien.

“IJshockey heeft gedurende mijn hele leven een grote invloed gehad en heeft mij gemaakt zoals ik vandaag de dag ben.”Het heeft mij van een klein leergierig jongetje gesmeed tot een volwassen man.
Het heeft mij kracht gegeven, geleerd dat je iedereen moet respecteren, en vooral heeft ijshockey mij vrienden voor het leven gegeven.

Binnen ijshockey ben je meer dan alleen een team.  Je traint met elkaar, je maakt lol met elkaar, ook buiten trainingen ga je om met elkaar. Je team is eigenlijk je 2e familie.

Drie jaar geleden kreeg ik de kans om trainer en coach te worden bij de Yeti’s Breda. Het is de club waar ik ben begonnen en mijn hart in het ijs heb achter gelaten toen ik de overstap naar een ander club maakte. Natuurlijk zei ik ja!

Nu als trainer/coach van de recreanten en divisionisten wil ik mijn team hetzelfde meegeven als al mijn coaches mij mee gaven.

Dit wordt het derde jaar dat ik een groep volwassen heren onder mijn hoede neem en dit is het jaar dat zij gaan laten zien waar wij de afgelopen twee jaar voor getraind hebben. Namelijk dat wij een goede tegenstander in de competitie vormen!