Ontstaan club

IJshockeyclub de Yeti’s is in 1995 ontstaan in Etten-Leur. De kleine, onoverdekte ijsbaan van Sportcentrum de Banakker diende als thuisbasis voor enkele enthousiaste oud-ijshockeyers. De Yeti’s speelden geen competitie. Op uitnodiging werden er wel vriendschappelijke wedstrijden en toernooien elders gespeeld.

Nadat de plannen voor een nieuwe, volwaardige overdekte ijsbaan in Etten-Leur definitief gestrand waren, is de club op zoek gegaan naar een ander onderkomen. Deze is nu gevonden bij de kunstijsbaan in Breda.De Yeti’s is de enige ijshockeyclub in Zuidwest Nederland, en vervult daarmee een regionale functie.

De Yeti’s zijn gestart in Breda met een ijshockeyschool en een recreanten/veteranenteam. De kinderen starten bij de ijshockeyschool en leren hier schaatsen en de eerste beginselen van het ijshockey.

IJshockey is een mooie, stoere sport, en bovendien de snelste teamsport van de wereld. Het is bij uitstek een sport voor teamplayers, waarbij een combinatie van samenwerken, kracht, snelheid en behendigheid nodig is om een wedstrijd te winnen. Maar zeker niet ten koste van alles. In de trainingen leer je de juiste balans te vinden tussen teamgeest, (zelf-) discipline, tact en sportiviteit aan de ene kant, en persoonlijke competitiedrang, kracht en inzicht in het spel aan de andere kant.

Kortom, een sport voor stoere jongens en meisjes die graag een uitdaging aangaan.