IJshockeyschool

IJshockey de snelste teamsport ter wereld

IJshockey is niet alleen de mooiste sport, maar ook de snelste teamsport van de wereld. Het doel van het spel is om te proberen de puck zo snel mogelijk in de goal van de tegenstander te krijgen. Dat gaat niet vanzelf. Kinderen leren, door een combinatie van samenwerken, kracht, snelheid en behendigheid met het hoofd en het lichaam, hoe zij een wedstrijd moeten winnen. Niet ten koste van alles, maar trainers leren de kinderen de juiste balans te vinden tussen teamgeest, (zelf-) discipline, tact en sportiviteit en de persoonlijke competitiedrang, kracht, inzicht in het spel en behendigheid. Niet voor niets draagt deze sport bij aan een positieve karaktervorming van het kind.

IJshockeyschool

Speciaal voor kinderen in de leeftijd tussen 4 en 12 jaar, die graag willen kennismaken met deze sport heeft IJshockeyclub Yeti’s een eigen ijshockeyschool. Aan de hand van een uitgekiend lesprogramma, worden de eerste beginselen van het ijshockey bijgebracht.

Gratis proeflessen

Vanaf ieder moment gedurende het seizoen kan er worden aangesloten bij de trainingen van de ijshockeyschool. Het aantal trainingen vanaf het moment van inschrijving tot aan het einde van het seizoen is bepalend voor de hoogte van de contributie ijshockeyschool. Ter kennismaking zijn de eerste 2 lessen gratis. Hierna kan men nog € 6,- per les betalen tot een maximum van 2 weken. Hierna dient er normaal contributie te worden betaald welke tijdsevenredig en naar rato wordt verrekend.

De contributie dient vooraf te worden voldaan.

Trainingstijdenijshockeyschool

Worden voor het seizoen 2017-2018 zo snel als mogelijk kenbaar gemaakt.

Uitrusting

Voor het beoefenen van de sport ijshockey is een uitrusting noodzakelijk. Tijdens de 2 kennismakingslessen en de twee daarop volgende weken wordt er gebruik gemaakt van een uitrusting van de Yeti’s bestaande uit een bestaande uit een helm, broek, handschoenen, bodyprotector, en elleboog- en kniebeschermers. Schaatsen (indien men hier zelf nog niet over beschikt) zijn te huur bij Azzuri Schaatssport op de IJsbaan Breda.

Na het besluit om door te gaan dient men zelf over een complete uitrusting te beschikken.

ijshockeyschool_05