IJshockeyschool

IJshockey de snelste teamsport ter wereld

IJshockey is niet alleen de mooiste sport, maar ook de snelste teamsport van de wereld. Het doel van het spel is om te proberen de puck zo snel mogelijk in de goal van de tegenstander te krijgen. Dat gaat niet vanzelf. Kinderen leren, door een combinatie van samenwerken, kracht, snelheid en behendigheid met het hoofd en het lichaam, hoe zij een wedstrijd moeten winnen. Niet ten koste van alles, maar trainers leren de kinderen de juiste balans te vinden tussen teamgeest, (zelf-) discipline, tact en sportiviteit en de persoonlijke competitiedrang, kracht, inzicht in het spel en behendigheid. Niet voor niets draagt deze sport bij aan een positieve karaktervorming van het kind.

IJshockeyschool

Speciaal voor kinderen in de leeftijd tussen 4 en 12 jaar, die graag willen kennismaken met deze sport heeft IJshockeyclub Yeti’s een eigen ijshockeyschool. Aan de hand van een uitgekiend lesprogramma, worden de eerste beginselen van het ijshockey bijgebracht.

Doorstromen naar wedstrijdteam

Regelmatig worden de kinderen door ons beoordeeld, en wanneer een kind naar onze mening zou kunnen instromen in een competitie-jeugdteam, zullen we met de ouders hierover een gesprek aangaan. Criteria om te bepalen of een kind kan doorstromen zijn erg complex. Het hangt af van leeftijd/progressie/schaatstechniek, maar ook van de beschikbare ruimte en niveaus binnen de bestaande teams. En natuurlijk is een belangrijk criterium of het kind dit zelf leuk vindt.

Doorstromen betekent overigens niet altijd dat een kind direct wedstrijden kan gaan spelen. Het betekent in eerste instantie dat je enkele keren op proef mee gaat trainen met de ‘echte’ jeugdteams. Een kind kan pas meespelen in wedstrijden als het in deze trainingen enigszins mee kan komen.

Gratis proeflessen

Vanaf ieder moment gedurende het seizoen kan er worden aangesloten bij de trainingen van de ijshockeyschool.

ijshockeyschool

Het aantal trainingen vanaf het moment van inschrijving tot aan het einde van het seizoen is bepalend voor de hoogte van de contributie ijshockeyschool. Ter kennismaking zijn de eerste 2 lessen gratis. Hierna kan men nog € 6,- per les betalen tot een maximum van 2 weken. Hierna dient er normaal contributie te worden betaald welke tijdsevenredig en naar rato wordt verrekend.

De contributie dient vooraf te worden voldaan.

Uitrusting

Voor het beoefenen van de sport ijshockey is een uitrusting noodzakelijk. Tijdens de 2 kennismakingslessen en de twee daarop volgende weken wordt er gebruik gemaakt van een uitrusting van de Yeti’s bestaande uit een bestaande uit een helm, broek, handschoenen, bodyprotector, en elleboog- en kniebeschermers. Schaatsen (indien men hier zelf nog niet over beschikt) zijn te huur bij Azzuri Schaatssport op de IJsbaan Breda.

Na het besluit om door te gaan dient men zelf over een complete uitrusting te beschikken.

ijshockeyschool_05