Team welpen (U10)

IJshockey minis (U8) en welpen (U10)
Een korte uitleg over ijshockey voor de jongste spelers. De ‘u’ staat voor UNDER. Deze kinderen zijn dus onder de 8 jaar of kort daarbij. De wedstrijden voor de U8 worden gespeeld op een kwart veld en het team bestaat uit minimaal 4 spelers en een goalie. De teams spelen 4 tegen 4 en er wordt onbeperkt gewisseld. Een belangrijke regel voor de U8 is dat men niet mag bodychecken.

De U10 speelt op twee derde veld. Zij spelen met 1 speler meer op het ijs. Ook hier mag je niet bodychecken. De U8 en de U10 doen alles samen. Ze kunnen tegelijk spelen en gaan daarom ook naar dezelfde wedstrijden.

Opzet wedstrijden U8en U10
Bij U8 en U10 worden toernooitjes gespeeld waaraan drie clubs deelnemen. Tijdens deze toernooitjes worden bij zowel U10 als U8 zes wedstrijdjes van 15 minuten doorlopende tijd ("vuile tijd"). Zo worden er vier wedstrijden op 1 dag gespeeld.

Spelers

Training: