Axis, de fysiospecialist!

  • Leestijd:3 minuten gelezen

Axis, de fysiospecialist!

IJshockey is een snelle harde sport met veel lichamelijk contact. Dat hierdoor relatief veel blessures ontstaan wekt geen verwondering. Strenge regels en de plicht om goede en beschermende kleding te dragen hebben ervoor gezorgd dat de blessurefrequentie meevalt. Daarnaast kunnen algemene preventieve maatregelen het aantal blessures verder terugdringen. Hierbij moet gedacht worden aan een goede basisconditie, warming-up en cooling-down en niet te vergeten een goede discipline.
De voornaamste oorzaak van ijshockeyblessures wordt gevormd door het incorrect omgaan met de stick en door bodychecks tussen twee of meer spelers. Blessures door de puck zijn minder frequent maar kunnen wel ernstig zijn. Ook kwetsuren rechtstreeks door de schaats of door een val op het ijs nemen geen belangrijke plaats in, maar een goede 1ehulp verlening is daarin wel belangrijk.
De buitenste aanvallers raken statistisch gezien het meest geblesseerd door  veelvuldig lichamelijk contact, danwel aanraking met de boarding.
De keepers lopen relatief minder gevaar, vooral door hun extra beschermende materialen. Maar wat als je nou ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een blessure oploopt?

Dan gaan wij, Jens, Sander, Kevin en Maartje,  de fysiotherapeuten van Axis de Fysiospecialisten in Breda, er samen met jullie alles aan doen om je weer zo snel mogelijk fit op het ijs te krijgen. Axis is aan jullie vereniging verbonden als sponsor en heeft een ruime ervaring in het begeleiden van (Top) sporters.

De meest voorkomende blessures zijn:

De gevaarlijkste plek is je hoofd, ondanks de bescherming, kan daar toch een verwonding ontstaan aan bijvoorbeeld; snee in de tong, gebroken neus, open wenkbrauw of gebroken tanden (te voorkomen door dragen gebitsbeschermer).

Schouder: Door een val of harde klap tegen de boarding kan er schade ontstaan aan je schoudergewricht of aan banden en pezen rondom het gewricht, middels echografie kunnen we de schade van band, spier en peesletsel in kaart brengen en een goede diagnose stellen.

Bovenbeen:Het befaamde knietje op het bovenbeen is een pijnlijke blessure, en bij een harde impact kan er grote schade ontstaan aan de spieren in het bovenbeen.  Maar ook liesblessures komen veelvuldig voor, door het vele explosieve wenden en keren en aanzetten komt daar veel kracht op te staan.

Knie: Het razendsnelle draaien, keren en uitglijden met de schaats leidt nogal eens tot band- of meniscus letsels. Een vervelende blessure, die soms operatief moet worden hersteld.

Voor alle blessurebehandelingen aan kaak, schouder, rug, knie, enkel, spierletsel en peesletsel kun je bij ons binnen 24 uurterecht. Middels echografie kunnen we snel en adequaat een diagnose stellen zodat jullie snel weer op het ijs zullen staan!

Heb je een vraag over een blessure of wil je en afspraak maken bel dan naar

Axis Breda

Mathenessestraat 41b

088-4569888

https://www.axisfysiotherapie.nl

Tevens hebben wij vestigingen in Etten-Leur, Hoeven, Roosendaal en Dinteloord.

×

Winkelwagen