Aan het eind van een warme vrijdag, midden in februari, stonden de Yeti’s divisionisten klaar om de een-na-laatste pot van het jaar te spelen. “Het zou moeten kunnen” werd mij verteld, aangezien ik nog geen wedstrijd tussen deze twee teams had gezien.

Met een grote groep aanschouwers langs de kant werd de puck ingegooid en kon de strijd om de 3 punten beginnen. Voor een keer leken de Yeti’s de scheidsrechter niet tegen zich te hebben. Het lukte alleen niet om powerplay na powerplay die puck tussen de palen te krijgen en ondanks de ijzersterke goalie Leandro aan de Bredase zijde, lukte dit bij de Wild Panters wel. 

De tweede periode werd ingeluid met een meevaller, de laatste goal van Zoetermeer werd ingetrokken, wat de stand op 0-3 zetten. Tijd om nu zelf te gaan scoren! Patrick lukte dit als eerste. Na zelf toe te geven, niet de mooiste score, maar een punt is een punt. Ook deze periode stond weer in het teken van powerplays, nu gelukkig een heel stuk vruchtbaarder. Martin maakte de tweede punt voor de Yeti’s, die vlak voor de pauze de eindstand op 2-5 zetten. “Een periode verloren, een periode gelijk, dat betekend dat de volgende gewonnen moet worden!” klonk het in de bank.

De focus kwam op rebounds te liggen. Voor het Bredase goal snel de puck wegwerken, aan de overkant veel schieten en klaar staan voor die rebounds. Poolse brute kracht van Maciej, die eerde al een Zoetermeerse stick stuk schoot, legde de puck perfect voor de stick van Martin die zijn tweede goal wist te realiseren.  3-5, steeds een stukje dichterbij. Deze periode werd nog harder gewerkt dan de twee hiervoor, de soms korte shifts en “WISSEL!”-kreten vanaf het ijs waren hier een goed voorbeeld van. Captain Koen gaf al aan, ondanks dat de spanningen hoog op lopen, de Yeti’s zich zouden inhouden. Onnodige straffen waren er dan ook niet, maar in een Penalty kill situatie 55 seconden voor het eindsignaal zette Zoetermeer de eindstand helaas toch nog op 3-6. 

Een hele sterke pot waar veel uit geleerd kan worden. Powerplay situaties, penalty kills, rebounds benutten, pucks wegwerken. Er is nog zat waar aan gewerkt kan worden, maar de overdosis aan motivatie en werklust gaan volgend seizoen de Yeti’s zeker wedstrijden laten winnen.

Mark (trainer divisionisten)

Tijdens de wedstrijd was GNS-Fotografie weer aanwezig!
Meer foto’s: https://www.oypo.nl/87D41DBB58F97265

Sluit menu

MELD JE AAN VOOR EEN PROEFLES

Schrijf je in als yeti