Tijdens de lessen van de ijshockeyschool heb je nog geen volledige ijshockeygear nodig. Wij raden aan om minimaal de volgende spullen te hebben voor tijdens de lessen:

  • Schaatsen, eventueel te huur op de ijsbaan;
  • (ijshockey)helm en een stick, bruikleen.
  • IJshockeyhandschoenen of gewone handschoenen.
  • Eventueel elleboog- en kniebeschermers (van je skeelers bijvoorbeeld).

Schaatsen

Schaatsen zijn een van de meest belangrijke spullen die je nodig hebt met ijshockey. Koop dan ook nooit schaatsen ‘op de groei’, omdat dit mogelijk tot blessures kan leiden en de schaatsvaardigheid negatief beïnvloedt.
Om de juiste maat te bepalen is het verstandig dit te laten opmeten bij een winkel, dit kan bijvoorbeeld bij Azzuri op de ijsbaan. Schaatsen  moeten dezelfde maat hebben als je schoenen en dus niet een maat groter.
Laat je goed informeren door iemand die verstand heeft van schaatsen en niet door de lokale speelgoedwinkel of doorsnee sportwinkel die incidenteel schaatsen verkoopt. Het huren van schaatsen is ook mogelijk bij Azzuri.

Handschoenen

Handschoen zijn verplicht tijdens de lessen. Echte ijshockeyhandschoenen zijn uiteraard het beste om te gebruiken, ook op de ijshockeyschool, maar ‘normale’ winterhandschoenen volstaan ook. Wanten echter niet, die belemmeren namelijke de grip op de stick.

Helm

Tijdens de lessen is het mogelijk dat je valt en ook op je hoofd terecht kan komen. Daarom is het tijdens de lessen verplicht om een helm te dragen. Op de ijshockeyschool zijn helmen aanwezig welke gebruikt kunnen worden.

Stick

De stick moet aan een aantal eisen voldoen om het ontwikkelen van schaatsen en stickhandlen niet negatief te beïnvloeden.
De meeste sticks moeten dan ook nog op maat worden gemaakt na aanschaf (zagen). Om de juiste lengte te bepalen kan over het algemeen uitgegaan worden van het volgende :

  • Hou de stick recht (verticaal) voor de speler, met het puntje van het blad op de grond.
  • Als de speler op de schaatsen staat, moet de stick tot aan de kin komen. Op de schoenen is dat dan tot het puntje van de neus.

Over het algemeen geldt dat iemand die rechtshandig is, een linkerstick heeft (dus links van het lichaam houdend en met een curve van het blad dat rechtsom loopt). Bij linkshandigen is dat uiteraard precies andersom. Bij twijfel is het verstandig je te laten informeren.

Douchen

Niet douchen na het sporten kan nadelige effecten (schade) hebben op de huid en de spieren en maakt een kind blessuregevoelig. Wel douchen na het sporten bevordert het herstel van de spieren en de afvoer van afvalstoffen en transpiratievocht uit de poriën en haarvaten. Het is echter niet alleen hygiënisch, maar heeft ook sociale effecten binnen de groep (groepsbeleving/ groepsgevoel). Wij adviseren dan ook om altijd na de trainingen te douchen.

Sluit menu

MELD JE AAN VOOR EEN PROEFLES

Schrijf je in als yeti