Guillian Korthout

“Mijn naam is Guillian Korthout, leeftijd 59 jaar, en ben een Bosschenaar en daar ook woonachtig.

Aankomend seizoen heb ik het genoegen om speler, trainer en coach te zijn van de recreanten 1. Daarnaast zal ik ook voor het eerste jaar het tweede senioren team trainen.

Mijn hobby’s zijn fitness, kickboksen en natuurlijk ijshockey.

Mijn ervaring: heel vroeger, toen ik 11 jaar was, trainde ik met de Red Eagels in Den Bosch. Dit heb ik volgehouden tot mijn 13de. Daarna heb ik op mijn 41ste ijshockey weer opgepakt in Den Bosch waar ik coach werd van het U14 team waar mijn zoon in speelde. Ikzelf ben tevens gaan spelen in het M@ds team daar. Ik kwam toen in contact met het 3e team van Eindhoven en ik ben daar uitgenodigd om eerst met proeftrainingen mee te doen. Daar uiteindelijk aangenomen kwam ik in de echte ijshockeywereld terecht. Het team was op zoek naar een coach en ik kreeg de eer dat te zijn. Zo heb ik veel mogen leren van onder anderen Willem van de Kraak, destijds bondscoach van het damesteam, en Tommy Hartogs, de coach van het eerste en soms gast speler in ons team. Ik heb dat 6 jaar mogen doen.

Disipline is en vindt ik het belangrijkste als trainer en elkaar respecteren als mens maar ook als sporter. Ik hoop dan ook op een leuk en leerzaam jaar aankomend seizoen.”

Ab Donkers

“Hallo, mijn naam is Ab Donkers, 59 jaar jong, en ik ga dit seizoen het derde senioren team trainen.

Ik ben begonnen met  de ijshockeyschool op mijn zestiende bij de Dordrecht Lions. Ik ben toen heel lang gestopt, ondertussen wel veel andere sporten gedaan, maar ijshockey was toch mijn passie. Ik ben toen dus op mijn achtenveertigste met veel plezier weer begonnen met ijshockey bij The Outlaws te Zoetermeer. Daarna heb ik bij de Zoetermeer Panters en Storks gespeeld, waarna ik weer in Dordrecht ben gaan spelen, met als hoogte punt het behalen van het Nederlands kampioenschap. Nu speel ik in een super gezellig maar wel prestatie gericht team van de Yeti’s.

Het leukste van ijshockey is dat je nooit uitgeleerd raakt; iedere keer leer je weer nieuwe dingen of ga je dingen anders zien. Als trainer vind ik leuk om mensen iets te leren maar het allerbelangrijkste vind ik het plezier hebben in je sport. Dan komen de prestaties vanzelf.”

MARTIN STRUIJS

“Hallo, mijn naam is Martin Struijs. Ik ben 24 jaar, woonachtig in Schijf en ik zal aankomend seizoen training geven aan de recreanten 2.

Zelf ben ik 3 jaar geleden begonnen met ijshockey bij de Yeti’s. Het is een onwijs leuke sport, vooral het hoge tempo en soms fysieke spel vind ik leuk. Maar ook dat je heel veel dingen tegelijk moet kunnen. Denk hierbij aan het schaatsen zelf, het beheersen van de stick en daarnaast ook nog eens op je teamgenoten én op de tegenstander letten!

Zelf ben ik competitief ingesteld, maar dat gaat niet ten koste van het feit dat ik er alsnog heel veel plezier in heb!”

Sluit menu

MELD JE AAN VOOR EEN PROEFLES