YETI's

2022 - Yetis Breda 1 - P van Kaam

PETER VAN KAAM

“Mijn naam is Peter van Kaam, aan mij de eer om dit seizoen Head coach en trainer te zijn van Yeti’s 1.

Mijn ijshockey leven is begonnen bij Eindhoven Kemphanen waar ik alle jeugdteams heb doorlopen en op mijn 15de debuteerde in het 1ste van Eindhoven. Helaas ging de club failliet. De jaren daarna heb ik bij verschillende clubs gespeeld, Tilburg Trappers 1 & 2 en de White Caps in Turnhout.

Daarna teruggekeerd naar Eindhoven waar ik een aantal jaren veel heb mogen leren als assistent coach bij het CTO, met o.a. Bo Subr, Tommie Hartogs en Josh Mizerek als hoofdcoach. De jaren erna ben ik actief gebleven als ijshockeyer.

Na deze periode als speler heb ik verschillende Trainers/Coaching diploma’s behaald. Hiermee heb ik oa de U17, U19 en het 1steteam gecoacht van Eindhoven.

Nu mag ik aan de slag bij Yeti’s Breda. LETS GROW TOGETHER!”

YETI's 2

AB DONKERS

“Hallo, mijn naam is Ab Donkers en ik ga het tweede senioren team coachen.

Ik ben begonnen met  de ijshockeyschool op mijn zestiende bij de Dordrecht Lions. Ik ben toen heel lang gestopt, ondertussen wel veel andere sporten gedaan, maar ijshockey was toch mijn passie. Ik ben toen dus op mijn achtenveertigste met veel plezier weer begonnen met ijshockey bij The Outlaws te Zoetermeer. Daarna heb ik bij de Zoetermeer Panters en Storks gespeeld, waarna ik weer in Dordrecht ben gaan spelen, met als hoogte punt het behalen van het Nederlands kampioenschap.

Het leukste van ijshockey is dat je nooit uitgeleerd raakt, iedere keer leer je weer nieuwe dingen of ga je dingen anders zien. Als trainer vind ik leuk om mensen iets te leren maar het allerbelangrijkste vind ik het plezier hebben in je sport. Dan komen de prestaties vanzelf.”

2021 - Yeti's Breda 2 - Ab

YETI's 3

Remon janssens

“Aan mij de eer om me voor te stellen. Mijn naam Remon Janssens 38 jaar geboren en getogen Tilburger maar. Woonachtig in Oosterhout sinds 6 jaar samen met vriendin en 4 kids.

Ik heb zelf altijd in de jeugd van trappers gespeeld tot ongeveer mijn 20ste jaar.
Vervolgens heb ik nog bij de highlanders (recreanten)  gespeeld. Ongeveer 4 seizoenen geleden ging mijn zoon spelen bij de Tilburg trappers junioren en ik werd trainer/coach, wat ik 4 seizoenen met veel plezier en passie heb gedaan.

Helaas werd mij zoon te oud voor de junioren en zochten wij verder zo kwamen de Yeti’s op ons pad. Dit seizoen mag ik dan ook trotse coach/trainer van Yeti’s 3 zijn en ga ik Alec assisteren bij de junioren.”

YETI's ladies

Karina Kozarova

“Hi, my name is Karina Kozarova, born and raised in Sofia, Bulgaria but living in Eindhoven since 2019 to acquire my bachelor’s degree.

My ice hockey life started back home when I was around 14. I quickly made it to the national team and had the chance to go to two IIHF Women’s World Championships. With that team, I learned a lot about how hockey is played at the highest level and what skills you need to progress.

When I moved to Eindhoven, I got the chance to play on a very special team – the Eindhoven Icehawks, a team, formed only by students of the universities in Eindhoven, with a very passionate Canadian coach (Roger Provencher). There I realised that having a great team that loves the game means more than having great players. I also saw a completely different coaching philiosophy. The results of it became evident when we became champions of the Netherlands last season.

During Corona, the rink in Eindhoven got closed so I got the chance to play with the ladies of Breda and I was immediately welcome to the family. Those girls were an actual team, they made everyone feel welcome and they were a very interesting mix of personalities and hockey abilities. Because of that I decided to stay involved with that team as a coach since I am already a player for the Kemphanen Dames. I am really proud that I got the chance to work with Yeti’s Ladies and to build a TEAM that has a lot of fun together while they work on improving their hockey skills.”

2021 - Ladies - Kozarova

RECREANTEN 1 en 2

2021 - REC2 - Korthout

GUILLIAN KORTHOUT

“Mijn naam is Guillian Korthout, ik ben een Bosschenaar en daar ook woonachtig.

Aankomend seizoen heb ik weederom het genoegen om speler, trainer en coach te zijn van de recreanten 1 en 2. Mijn hobby’s zijn fitness, kickboksen en natuurlijk ijshockey.

Mijn ervaring: heel vroeger, toen ik 11 jaar was, trainde ik met de Red Eagles Den Bosch. Dit heb ik volgehouden tot mijn 13de. Daarna heb ik op mijn 41ste ijshockey weer opgepakt in Den Bosch waar ik coach werd van het U14 team waar mijn zoon in speelde. Ikzelf ben tevens gaan spelen in het M@ds team daar. Ik kwam toen in contact met het 3e team van Eindhoven en ik ben daar uitgenodigd om eerst met proeftrainingen mee te doen. Daar uiteindelijk aangenomen kwam ik in de echte ijshockeywereld terecht. Het team was op zoek naar een coach en ik kreeg de eer dat te zijn. Zo heb ik veel mogen leren van onder anderen Willem van de Kraak, destijds bondscoach van het damesteam, en Tommy Hartogs, de coach van het eerste en soms gast speler in ons team. Ik heb dat 6 jaar mogen doen.

Disipline is en vindt ik het belangrijkste als trainer en elkaar respecteren als mens maar ook als sporter. Ik hoop dan ook op een leuk en leerzaam jaar aankomend seizoen.”