TRAINERS JEUGD

Op deze pagina stellen de jeugd trainers van de Yeti’s zich aan u voor. Onze jeugdopleiding wordt vormgegeven door Onur Mete, hij zorgt voor het uitdragen van de opleidingsvisie van de Yeti’s en is het eerste aanspreekpunt voor onze jeugdtrainers.

IJshockeyschool

Koen Quicken

“Mijn naam is Koen Quicken en ik zal komend seizoen de kinderen van de ijshockeyschool de U8 en de U10 gaan trainen.

Ik ben woonachtig en Breda en vanaf het ontstaan van de Yeti’s in Etten-Leur betrokken bij de club. Inmiddels ben ik 41 jaar en merk ik dat ik elk jaar nog nieuwe dingen leer van de sport. Ondanks dat ik pas op mijn 16e ben begonnen met ijshockeyen, vind ik dat je nooit te oud bent om te beginnen. Echter hoe ouder, hoe minder steil de leercurve is natuurlijk en mede daarom kunnen kinderen vanaf 4 jaar in principe al starten met de ijshockeyschool.

IJshockey is een fantastische sport waar ontzettend veel verschillende facetten aan bod komen. Stabiliteit, snelheid, behendigheid en uithoudingsvermogen zijn een paar voorbeelden. Maar met name het teamverband en het sociaal-emotionele aspect is een onderdeel wat een enorme bijdrage kan leveren in de ontwikkeling van een kind. De filosofie van onze vereniging is dat kinderen vooral plezier moeten hebben in het spel en zodoende het vooral erg leuk vinden om elke keer te trainen en beter te worden in het spel. Als je dan na een training al die blije en voldane gezichten ziet dan is het doel bereikt.”

U8 en U10

De U8 en de U10 worden getraind door een aantal trainers.

Jennifer Bannink,  Koen Quicken, Lars Peek en Onur Mete.

Jennifer Bannink

“Mijn naam is Jennifer Bannink en zal dit seizoen de U8 en U10 gaan trainen. 
 
Ik speel sinds mijn 8e inlinehockey en sinds een aantal jaar ook het ijs opgestapt hier bij de Yeti’s in Breda en speel ik mee in het 6e divisie team.
 
Het belangrijkste blijft natuurlijk veel plezier te hebben op het ijs en als team te spelen en hard te werken. Maar voor mij vooral belangrijk dat ze met een lach het ijs op en af stappen!”

Lars Peek

Mijn naam is Lars Peek en ben 27 jaar oud. Ik zal samen met de andere trainers de trainingen verzorgen voor de U8/U10.

Ik ben begonnen met ijshockey op mijn 7e jaar in Tilburg en speel daar al heel mijn ijshockey carrière. Tussendoor ben ik nog 3 jaar gestopt, maar toen weer begonnen bij trappers 3. Dit seizoen zal ik bij Yeti’s Breda spelen in de eerste divisie. Met liefde en plezier wil ik het spelletje van ijshockey overbrengen aan de kinderen. Hierbij de mentaliteit en het teamspel aan de jeugd over te brengen. Het leren samen te winnen maar ook zeker het leren samen te verliezen.

En natuurlijk het plezier hebben in het spelletje ijshockey.

U12

Roel Heurman

“Hallo, mijn naam is Roel Heurman en ik ben de trainer van U12 en de junioren.

Ik ben 46 jaar oud, getrouwd met Viv. Samen hebben we een zoon (3) en een dochter (1). Na een korte onderbreking van ruim 20 jaar ben ik in 2015 weer begonnen met ijshockey, eerst in Dordrecht en een jaartje later ook in Breda. Inmiddels is mijn keuze definitief op de Yeti’s Breda gevallen en speel ik met veel plezier in het 6e divisie team.

Naast het opzetten van de U14 en Junioren help ik ook mee met de trainingen van de U8/U10.

Mijn insteek is competitief maar zeker niet ten koste van alles. Plezier mag en moet er zijn!”

Ingmar Frank

Hallo, mijn naam is Ingmar frank en ben nu 44 jaar, woon intussen 14 jaar samen met mijn  vriendin Machele,  en ga dit jaar voor het 2de jaar de hoofd coaches mee assisteren met het verzorgen van de trainingen van de U12.

Onze dochter Noa speelt ook in  de U12 bij de Yeti’s, en het blijft iedere keer weer super  om met geweldige trainers en je eigen dochter samen je passie uit te voeren op het ijs.

Wat gewoon enorm gaaf is en blijft,  is om te kijken naar de gemotiveerde en genietende gezichtjes, maar vooral het enorme plezier wat er af straalt  waarbij ook het sociale aspect en leer proces voor de kinderen een grote rol speelt tijdens de training en wedstrijden, maar ook in de kleedkamer tijdens het woordje van de hoofdtrainers en die emotie te voelen van eenheid, want uiteindelijk doe je  t samen met zijn allen natuurlijk. Die beleving is onbetaalbaar, om met zo’n leuke en gezellige club als de Yeti’s  samen mogen te werken en daar een onderdeel van uit te mogen maken.

Ik wens iedereen een fantastisch ijshockey seizoen toe!

U14

Martin Struijs

Hallo, mijn naam is Martin Struijs. Ik ben 23 jaar, woonachtig in Schijf en ik zal aankomend seizoen training geven aan de U14.

Zelf ben ik 3 jaar geleden begonnen met ijshockey bij de Yeti’s. Het is een onwijs leuke sport, vooral het hoge tempo en soms fysieke spel vind ik leuk. Maar ook dat je heel veel dingen tegelijk moet kunnen. Denk hierbij aan het schaatsen zelf, het beheersen van de stick en daarnaast ook nog eens op je teamgenoten én op de tegenstander letten!

Zelf ben ik competitief ingesteld, maar dat gaat niet ten koste van het feit dat ik er alsnog heel veel plezier in heb!”

Sluit menu

MELD JE AAN VOOR EEN PROEFLES

Schrijf je in als yeti