TRAINERS JEUGD

Op deze pagina stellen de jeugd trainers van de Yeti’s zich aan u voor. Onze jeugdopleiding wordt vormgegeven door onze trainers, zij zorgen voor het uitdragen van de opleidingsvisie van de Yeti’s.

IJshockeyschool en U9/U11

Koen Quicken

“Mijn naam is Koen Quicken en ik zal de kinderen van de ijshockeyschool de U9 en de U11 gaan trainen.

Ik ben woonachtig en Breda en vanaf het ontstaan van de Yeti’s in Etten-Leur betrokken bij de club. Inmiddels ijshockey ik zelf nog in Yeti’s 2 en merk ik dat ik elk jaar nog nieuwe dingen leer van de sport. Ondanks dat ik pas op mijn 16e ben begonnen met ijshockeyen, vind ik dat je nooit te oud bent om te beginnen. Echter hoe ouder, hoe minder steil de leercurve is natuurlijk en mede daarom kunnen kinderen vanaf 4 jaar in principe al starten met de ijshockeyschool.

IJshockey is een fantastische sport waar ontzettend veel verschillende facetten aan bod komen. Stabiliteit, snelheid, behendigheid en uithoudingsvermogen zijn een paar voorbeelden. Maar met name het teamverband en het sociaal-emotionele aspect is een onderdeel wat een enorme bijdrage kan leveren in de ontwikkeling van een kind. De filosofie van onze vereniging is dat kinderen vooral plezier moeten hebben in het spel en zodoende het vooral erg leuk vinden om elke keer te trainen en beter te worden in het spel. Als je dan na een training al die blije en voldane gezichten ziet dan is het doel bereikt.”

U9 / U11

De U9 en de U11 worden getraind door een aantal vaste trainers te weten Koen Quicken, Willem Bless, Koen van Baardewijk en Lars Peek. Koen en Willem zullen de rol van hoofdtrainer op zich nemen. 

Willem bless

“Mijn naam is Willem Bless en ik woon in het bourgondische Breda. Tot mijn grote vreugde heb ik de Bredase ijshockey vereniging de Yeti’s ontdekt. Ik ben al jaren ijshockey liefhebber en heb bij verschillende leuke ijshockeyclubs gespeeld. Zo heb ik onder andere voor Nijmegen, Essen (DE), CTO, Tilburg en Eindhoven gespeeld. In mijn dagelijkse leven werk ik voor AXI, een software bedrijf dat specifieke software applicaties maakt voor de Retail sector. 

Aankomend jaar zal ik mijn ijshockey passie overbrengen op de Bredase ijshockey spelers. Ik kijk er naar uit om andere Bredase ijshockey liefhebbers te leren kennen!

blank

U13

blank

Rogier de Geus

“Ik ben Rogier de Geus, geboren en opgegroeid in Dordrecht en op mijn 12e in Dordrecht begonnen met ijshockey, bij wat toen de “Drop Devils” heette

Ik kijk er erg naar uit het team van de U13 van Yeti’s Breda aan de slag te gaan, samen met de andere coaches, trainers en begeleiders. IJshockey is een pracht sport waarbij spelers zich zowel individueel en als groep kunnen ontwikkelen, terwijl ze ook plezier hebben. Het geeft veel voldoening om samen met de spelers te zoeken naar de balans tussen plezier, ontwikkeling en wedstrijden spelen en die proberen als team te winnen. Daarbij is iedereen belangrijk, ongeachte het verschil in talent of kwaliteit.

Juist die focus op ontwikkeling in combinatie met plezier is wat ons als Yeti’s onderscheid en waar ik helemaal achter sta. Het leren beter te worden in ijshockey vereist discipline en doorzettingsvermogen, dat zijn lessen die het hele verdere leven relevant zijn en wij meegeven aan de spelers.”

Junioren

Alec valkenburg

Mijn naam is Alec Valkenburg 25 jaar en toch al een oude rot in de ijshockey wereld.Ik ben op mijn 4e begonnen met ijshockey bij de yeti’s. Dit allemaal toen ze nog op het kleine buiten baantje trainde in Etten-Leur. Een aantal jaren later ben ik gescout door de Utrecht Dragons. Waar ik kennis maakte met competitie ijshockey.

Na één seizoen als Dragon, ben ik seizoen erna naar de Dordrecht Lions gegaan. Daar heb ik mijn jeugdopleiding afgemaakt en ben ik in het 2e team gaan spelen. Na het Dordtse avontuur ben ik vertrokken naar Den Bosch om bij de Red Eagles aan de slag te gaan. Een seizoen later ben ik in contact gekomen met de Nijmegen Devils. In de 3 jaar dat ik daar heb gespeeld, ben ik het studententeam van Nijmegen gaan trainen en ondertussen ook weer in contact gekomen met de vernieuwde Yeti’s Breda. 

Je kan dus wel zeggen dat ik genoeg gezien heb in deze wereld. Maar de voorliefde voor de Yeti’s is altijd gebleven ondanks alle andere clubs. Dus aankomend jaar gaan jullie mij vaak genoeg tegenkomen op de trainingen van de junioren en op het ijs bij het 1e en 2e team.

blank
Sluit menu
account android arrow-alt-circle-down arrow-alt-circle-left arrow-alt-circle-right arrow-alt-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up author bars behance blogger buffer caret-down caret-left caret-right caret-square-down caret-square-left caret-square-right caret-square-up caret-up cart-menu-1 cart-menu-2 cart-menu-3 cart-menu-4 categories chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up clock close comments cookies copyright coupon-discount date-modified date-published discord double-arrows-down double-arrows-left double-arrows-right double-arrows-up dribbble envelope-open envelope eye facebook fax flickr foursquare github gmail google-drive grid-view hashtag hollow-ring homepage instagram ios level-down-alt level-up-alt line link linkedin list-view login logout long-arrow-alt-down long-arrow-alt-left long-arrow-alt-right long-arrow-alt-up medium messenger mobile-menu mobile phone pinterest place qq quote-left quote-right quotes reading-time-hourglass reading-time-stopwatch reddit rss scroll-to-top search shazam shopping-bag shopping-cart side-panel-opening-2-left side-panel-opening-2-right side-panel-opening-left side-panel-opening-right skype slack small-arrow-down small-arrow-left small-arrow-right small-arrow-up sms snapchat soundcloud spinner spotify stackoverflow sync telegram tiktok times-circle tinder trello tripadvisor tumblr twitch twitter viber vimeo vine vkontakte website wechat whatsapp windows wishlist xing yelp youtube zoom