IJshockey de snelste teamsport ter wereld

IJshockey is niet alleen de mooiste sport, maar ook de snelste teamsport van de wereld. Het doel van het spel is om te proberen de puck zo snel mogelijk in de goal van de tegenstander te krijgen. Dat gaat niet vanzelf. Kinderen leren, door een combinatie van samenwerken, kracht, snelheid en behendigheid met het hoofd en het lichaam, hoe zij een wedstrijd moeten winnen. Niet ten koste van alles, maar trainers leren de kinderen de juiste balans te vinden tussen teamgeest, (zelf-) discipline, tact en sportiviteit en de persoonlijke competitiedrang, kracht, inzicht in het spel en behendigheid. Niet voor niets draagt deze sport bij aan een positieve karaktervorming van het kind.

IJshockeyschool

ijshockeyschool

Speciaal voor kinderen in de leeftijd tussen 4 en 12 jaar, die graag willen kennismaken met deze sport heeft IJshockeyclub Yeti’s Breda een eigen ijshockeyschool. Aan de hand van een uitgekiend lesprogramma, worden de eerste beginselen van het ijshockey bijgebracht.

Gratis proeflessen

Vanaf ieder moment gedurende het seizoen kan er worden aangesloten bij de trainingen van de ijshockeyschool.

Voor de ijshockeyschool zijn de eerste 2 lessen gratis. Hierna kan men nog € 7,50 per les betalen tot een maximum van 4 aansluitende lessen (4 weken). Hierna dient er normaal contributie te worden betaald welke tijdsevenredig en naar rato wordt verrekend.

De contributie dient vooraf te worden voldaan.

Doorstromen naar jeugdteams

Regelmatig worden de kinderen door ons beoordeeld, en wanneer een kind naar onze mening zou kunnen instromen in een competitie-jeugdteam, zullen we met de ouders hierover een gesprek aangaan. Criteria om te bepalen of een kind kan doorstromen zijn erg complex. Het hangt af van leeftijd/progressie/schaatstechniek, maar ook van de beschikbare ruimte en niveaus binnen de bestaande teams. En natuurlijk is een belangrijk criterium of het kind dit zelf leuk vindt.

Doorstromen betekent overigens niet altijd dat een kind direct wedstrijden kan gaan spelen. Het betekent in eerste instantie dat je enkele keren op proef mee gaat trainen met de ‘echte’ jeugdteams. Een kind kan pas meespelen in wedstrijden als het in deze trainingen enigszins mee kan komen.

ijshockeyschool_05