IJshockeyclub Yeti’s is in 1995 ontstaan in Etten-Leur. In deze jaren waren de Yeti’s een klein clubje met een liefde voor ijshockey die af en toe een vriendschappelijke wedstrijd speelden. Dit avontuur leek te eindigen toen de plannen voor een nieuwe, volwaardige overdekte ijsbaan in Etten-Leur definitief gestrand waren. Gelukkig vond onze club in 2015 onderdak op de kunstijsbaan in Breda.

Deze verhuizing bleek een nieuw begin te worden. Met de vijf man die overkwamen werd besloten dat wij onze liefde voor ijshockey met iedereen zullen delen die interesse heeft in de sport. IJshockey is in Nederland dan ook nog een kleine sport en wij zouden hier alles aan doen om daar verandering in te brengen. De focus werd hierdoor om de sport laagdrempelig te houden zodat iedereen, met of zonder ervaring, kon beginnen bij de club. 

Er werd dan ook vanaf dit moment gestart met de ijshockeyschool en trainingen voor de jeugd en senioren. Dit alles zou geleid worden door trainers die een perfecte balans weten te vinden tussen de persoonlijke ontwikkeling van leden en in teamverband zodat iedereen, of je nou net begonnen was of al jaren ijshockeyde, altijd met veel plezier en met hard werken kan groeien. 

Dit bleek te werken want nu, vier jaar verder, hebben wij meer dan honderd leden, zeven teams, een succesvolle ijshockeyschool voor de beginnende jeugd en wordt er elke week wel een wedstrijd gespeeld op onze baan. Maar is ons doel daarmee bereikt? Nee, wat ons betreft zijn wij pas net begonnen! We zetten ons daarom nog dagelijks in om ijshockey toegankelijk te maken voor iedereen en hopen in de toekomst alleen nog maar meer mensen kennis te laten maken met de sport. 

Ben je benieuwd geworden naar welke opleidingvisie onze club nou zo ver brengt? Klik dan hier.”

Eerste training Yeti's Ladies

Afgelopen weken is er binnen de TC het idee ontstaan om voor alle meiden en dames die zich inmiddels binnen de verschillende teams bevinden binnen de vereniging een apart uurtje ijs te plannen en de animo te peilen voor een breder concept.

Lees meer
6 december 2020
26 september 2020

Introductie van onze mascotte MIGÖ

Tijdens de open dag was het dan echt zover. De grote aankondiging van de dag was natuurlijk niemand minder dan onze mascotte Migö! Hij maakte aan het begin van de dag zijn opwachting en was over de hele dag aanwezig om mee op de foto te gaan en natuurlijk onze teams te supporten tijdens hun oefenwedstrijden! Super dik!

Lees meer

Eerste wedstrijd in de 1e divisie

De kogel is door de kerk! Na verschillende overleggen in de zomerperiode tussen de Trappers en de Yeti’s is namelijk besloten dat Yeti’s Breda een zogeheten farm team constructie met de Trappers zal aangaan. Dit betekent dat er vanaf dit seizoen een eerste divisie team onder de Yeti’s naam gaat uitkomen; hoe gaaf is dat! Dit zal ook betekenen dat het publiek in Breda eindelijk kennis kan maken met topniveau ijshockey.

Lees meer
6 oktober 2019
14 oktober 2017

Eerste IJNL wedstrijd senioren

Op zondag 14 oktober 2017 was het dan zover, om 19:00 speelde de senioren de eerste wedstrijd van de clubgeschiedenis in de 5e divisie van IJNL. Na pas een week te hebben getraind op de ijsbaan in Breda stonden de mannen en vrouw van de Yeti’s tegenover de heren van Hijs Hokij Den Haag Ongetemd.

Lees meer

Eerste thuiswedstrijd U8/U10

Zondag 26 november 2017 was een belangrijke dag voor de Yeti’s. De U8 en U10 teams speelden die dag hun eerste ijshockeywedstrijd thuis op de ijsbaan in Breda. Iedereen had er enorm veel zin in om van de eerste thuiswedstrijd een succes te maken.

Lees meer
26 november 2017
17 oktober 2015

Start Yeti's Breda

Op 17 oktober van 2015 was de start van de Yeti's in Breda een feit. Een afscheid van Etten-Leur en een nieuw begin in Breda!

Lees meer
Sluit menu
account android arrow-alt-circle-down arrow-alt-circle-left arrow-alt-circle-right arrow-alt-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up author bars behance blogger buffer caret-down caret-left caret-right caret-square-down caret-square-left caret-square-right caret-square-up caret-up cart-menu-1 cart-menu-2 cart-menu-3 cart-menu-4 categories chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up clock close comments cookies copyright coupon-discount date-modified date-published discord double-arrows-down double-arrows-left double-arrows-right double-arrows-up dribbble envelope-open envelope eye facebook fax flickr foursquare github gmail google-drive grid-view hashtag hollow-ring homepage instagram ios level-down-alt level-up-alt line link linkedin list-view login logout long-arrow-alt-down long-arrow-alt-left long-arrow-alt-right long-arrow-alt-up medium messenger mobile-menu mobile phone pinterest place qq quote-left quote-right quotes reading-time-hourglass reading-time-stopwatch reddit rss scroll-to-top search shazam shopping-bag shopping-cart side-panel-opening-2-left side-panel-opening-2-right side-panel-opening-left side-panel-opening-right skype slack small-arrow-down small-arrow-left small-arrow-right small-arrow-up sms snapchat soundcloud spinner spotify stackoverflow sync telegram tiktok times-circle tinder trello tripadvisor tumblr twitch twitter viber vimeo vine vkontakte website wechat whatsapp windows wishlist xing yelp youtube zoom