Yeti’s Breda 2 is kampioen!

Yeti's Breda 2 kampioen divisie 6 2021-2022.
  • Leestijd:17 minuten gelezen

Vorige week grepen ze nog mis, maar het zal je vast niet zijn ontgaan: ons tweede team is kampioen!!! Voor het eerst in de Yeti geschiedenis pakt een van onze teams een titel in de Nederlandse competitie. We zijn dan ook ontzettend trots op ons team die ontzettend overtuigend het seizoen heeft doorlopend. Een welverdiende beloning voor hun keiharde inzet. Benieuwd hoe het afgelopen zondag tegen Hijs Hokij verliep? Lees dan hieronder ons wedstrijdverslag.

Periode 1

Met de vele supporters die kwamen kijken naar de kampioenswedstrijd van ons tweede, stonden ze voor de puckdrop al een punt voor. Onze Yeti’s begonnen dan ook gretig aan de eerste periode. Sommige kunnen zeggen iets te gretig, want in de 2e minuut maakte ons team een penalty waardoor ze 2 minuten short-handed tegen Hijs kwamen te staan. Ondanks de druk van Hijs wisten ze de penalty te killen. Met weer een gelijk aantal spelers op het ijs wist ons team te overtuigen, maar de goalie van de Hagenezen liet zich niet makkelijk passeren. In de 8e minuut was het echter raak en schoot Dany ons naar de voorsprong, 1-0 voor het thuisteam. Een antwoord op deze goal volgende snel door Den Haag die in de 10e minuut de gelijkmaker erin schiet. De nummer 18 van Den Haag was op dreef want in de 17e minuut schiet die er nog een in. Dit keer is het Hijs die op voorsprong staat. Zo gaan onze Yeti’s met een achterstand de 2e periode in, stand 1-2.

Periode 2

De tweede periode begint goed door een powerplay situatie na 26 seconde. Wat we van de vorige wedstrijd alleen leerde (of niet leerde) is dat onze defensive daardoor ook iets te aanvallend kan gaan spelen. De nummer 18 van Hijs maakt van de situatie gebruik en schiet zijn derde van de dag erin, 1-3 voor het uitteam. Gelukkig herpakken onze Yeti’s zich en in de 27e minuut is het onze captain die er een inschiet. De aansluitingstreffer! De gelijkmaker lijkt er ook aan te komen door nog een powerplay voor de Yeti’s. Kyle pakt de kans en schiet de 3-3 erin. Hij is op dreef want 8 minuten is het weer raak! 4-3 voor de Yeti’s, wat ook gelijk de eindstand is van de 2e periode.

Periode 3

Na de lange dweilpauze kan er met zo’n dichte score nog van alles gebeuren. Na de puckdrop gaat het gelijk op en door het uitstekende gegoalie van Den Haag blijft de spanning in de wedstrijd hoog. Er worden veel kansen door beide kanten gecreëerd. In de 45e minuut is het raak voor Hijs en staat het weer gelijk. 5 minuten later is weer raak voor Hijs en komen ze op voorsprong. Met nog 10 minuten te gaan moeten onze Yeti’s er vol tegenaan en dat doen ze. Geen 10 seconde na de goal van Hijs schiet Thomé ons weer naar gelijke hoogte 5-5. Genoeg om kampioen te worden! Den Haag lijkt daar alleen een stokje voor te willen steken en brengt zich weer op voorsprong, 5-6. Met nog minder dan 6 minuten te gaan, zet ons team nog even alles op alles om zeker van dat kampioenschap te zijn. Onze captain laat geen 4 minuten voor tijd het goede voorbeeld zien en leidt de puck langs de uitstekende spelende goalie van Hijs, 6-6! En dat houden ze vast tot het laatste fluitsignaal! Kampioeeenen!!!