Opleidingsvisie

Mijn naam is Onur Mete en na meer dan 20 jaar ervaring als speler, waarbij ik alle nationale jeugdteams heb doorlopen, 4 jaar in het eerste team van de Tilburg Trappers heb gespeeld (en met deze teams een groot deel van de wereld hebben kunnen zien) ben ik nu mijn droom aan het waarmaken door de nieuwe generaties ijshockeyertjes het spelletje beetje bij beetje eigen te maken.

Ik zeg bewust mijn droom, omdat de kans die we bij de Yeti’s hebben er één is waar je normaal alleen van kan dromen: We zijn een club aan het opbouwen helemaal vanaf de basis, waarbij we alle onderdelen compleet inrichten naar onze eigen filosofie, vanuit onze aller belangrijkste, alles omvattende kern:

Alles voor de ontwikkeling van de kids. Ontwikkeling als persoon en als sporter, ontwikkeling in zowel sociale, sportieve als later hun maatschappelijke carrière.

Yeti's Trainer Onur Mete

“Een vereniging die compleet is gebouwd ten behoeve van de ontwikkeling van de kids. Niet alleen de ijshockey technische ontwikkeling, maar ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Als persoon en als sportman, zowel fysiek als mentaal.”

Deze filosofie verwerken we dan ook in alles wat we doen, van kleine dingetjes zoals dat elk kind elke training minstens een aantal keer aandacht krijgt van alle trainers, van trainingen waarbij we met name in stations werken waarbij kids in kleine groepjes veel tijd en aandacht krijgen tot en met ook het betrekken van ouders en begeleiders met betrekking tot de onderwerpen die we van hun kant verwachten.

Als ik naar mezelf en mijn goede vrienden over de hele wereld kijk die ik heb overgehouden aan mijn ijshockey carrière zie ik goed terug wat voor een grote rol ijshockey heeft gehad in het vormen van de personen die we vandaag de dag zijn. Het geeft nu dan ook ontzettend veel voldoening om de kids bij de Yeti’s deze zelfde kansen te bieden.

Onze opzet hierin is simpel: We proberen alle kinderen spelenderwijs wegwijs te maken met de fysieke, mentale en sociale vaardigheden die benodigd zijn om een teamsport pur sang als ijshockey te kunnen beoefenen. De sleutel in dit verhaal is dat we boven alles de kids proberen te ‘leren leren’: van (letterlijk) vallen en opstaan, het blijven oefenen tot ze een vaardigheid beheersen tot en met minstens zo belangrijke onderwerpen zoals leren vriendjes maken, leren delen, leren winnen en verliezen. Als we kinderen kunnen bijbrengen dat ze het leuk vinden om dingen te oefenen, als ze het leuk vinden zichzelf uit te dagen dan doen we het naar ons idee heel erg goed.

IJshockey is een ontzettend leuk, spannend, en veilig spelletje met alle onderdelen om een erg gezonde bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Bij deze zou ik dan ook af willen sluiten door iedereen die hier ook in gelooft, of het in ieder geval een kans wil geven uit te nodigen bij onze vereniging.

Welkom bij de Yeti’s familie!