Mark Passchier

“Hallo, mijn naam is Mark en ik ben 23 jaar. Na net iets meer dan een decennia bij de Zoetermeer Panters gespeeld te hebben, heb ik vanwegen mijn studie de stick ingeruild voor een rugbybal, waar ik de afgelopen 3 jaar veel plezier van heb gehad. Toen ik las over een jonge maar snelgroeiende ijshockeyvereniging in Breda kreeg ik al weer kriebels.

Vandaar dat ik direct contact heb gezocht en al snel de ijzers onder kon binden om eens per week de 6e divisie te mogen trainen. Deze groep enthousiastelingen werken hard en dat is dan ook wat ik het belangrijkste vind binnen het ijshockey. Ik hoop dan ook dat door de soms zware benen, druppels zweet in de ogen en spierpijn tot het begin van het weekend de Yeti’s op een gezellige en sportieve manier naar een hoger niveau gebracht kunnen worden.”

Guillian Korthout

“Mijn naam is Guillian Korthout, leeftijd 58 jaar, en ben een Bosschenaar en daar ook woonachtig.

Aankomend seizoen heb ik het genoegen om speler, trainer en coach te zijn van recreanten 1.

Mijn hobby’s zijn fitness, kickboksen en natuurlijk ijshockey.

Mijn ervaring: heel vroeger, toen ik 11 jaar was, trainde ik met de Red Eagels in Den Bosch. Dit heb ik volgehouden tot mijn 13de. Daarna heb ik op mijn 41ste ijshockey weer opgepakt in Den Bosch waar ik coach werd van het U14 team waar mijn zoon in speelde. Ikzelf ben tevens gaan spelen in het M@ds team daar. Ik kwam toen in contact met het 3e team van Eindhoven en ik ben daar uitgenodigd om eerst met proeftrainingen mee te doen. Daar uiteindelijk aangenomen kwam ik in de echte ijshockeywereld terecht. Het team was op zoek naar een coach en ik kreeg de eer dat te zijn. Zo heb ik veel mogen leren van onder anderen Willem van de Kraak, destijds bondscoach van het damesteam, en Tommy Hartogs, de coach van het eerste en soms gast speler in ons team. Ik heb dat 6 jaar mogen doen.

Disipline is en vindt ik het belangrijkste als trainer en elkaar respecteren als mens maar ook als sporter. Ik hoop dan ook op een leuk en leerzaam jaar aankomend seizoen.”

Ab Donkers

“Hallo, mijn naam is Ab Donkers, 58 jaar jong, en ik ga dit seizoen de recreanten 2 trainen.

Ik ben begonnen met  de ijshockeyschool op mijn zestiende bij de Dordrecht Lions. Ik ben toen heel lang gestopt, ondertussen wel veel andere sporten gedaan, maar ijshockey was toch mijn passie. Ik ben toen dus op mijn achtenveertigste met veel plezier weer begonnen met ijshockey bij The Outlaws te Zoetermeer. Daarna heb ik bij de Zoetermeer Panters en Storks gespeeld, waarna ik weer in Dordrecht ben gaan spelen, met als hoogte punt het behalen van het Nederlands kampioenschap. Nu speel ik in een super gezellig maar wel prestatie gericht team van de Yeti’s.

Het leukste van ijshockey is dat je nooit uitgeleerd raakt; iedere keer leer je weer nieuwe dingen of ga je dingen anders zien. Als trainer vind ik leuk om mensen iets te leren maar het allerbelangrijkste vind ik het plezier hebben in je sport. Dan komen de prestaties vanzelf.”

Sluit Menu

Winkelmand